Bors de miel

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 6678 vizualizari

 

Am intalnit foarte multe retete de bors de miel,dar nici una nu seamana cu alta;de aceea postez si eu reteta mea,pe care o am si o pastrez, pentru ca-i de la mama si se prepara de fiecare data de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de miel pentru bors,
  • 2cepe,
  • 1morcov,
  • 1telina mica,
  • 1ardei gras,
  • 1ardei iute,
  • 4leg.de stevie,
  • 4leg.de loboda rosie,
  • 2leg.de leustean,
  • 1l de bors proaspat,
  • 1lingura orez,
  • 1cutie de rosii in bulion,
  • 2oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati!

Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote.

arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar;

pun capacul si las sa fiarba incet;

cand incepe sa clocoteasca,spumuiesc daca e cazul apoi tai legumele foarte marunt;

dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile taiate daca nu sunt,stevia si loboda spalate si taiate;

dupa 15-20min.adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,condimentez dupa gust,adaug orezul,leusteanul tocat,iar dupa ce am oprit focul rastorn cele 2oua batute amestec si pun capacul;

se poate servi dupa preferinte,cu mamaliguta sau paine si ardei iuti.

TIPS-URI

1

daca mielul nu are suficienta grasime,adaug la fiert,putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui